Spel-o-theek buitenspeelgoed en Huis van het Kind Haspengouw officieel geopend

Op 31 mei 2017, over deze onderwerpen: Jeugd, OCMW - Sociale zaken

Op zaterdag 27 mei werd het Huis van het Kind Haspengouw, samen met de gloednieuwe spel-o-theek voor buitenspeelgoed onder een stralende zon feestelijk en officieel geopend door schepen en OCMW-voorzitster Steffi Philtjens. Beide diensten zijn gevestigd in het oude schoolgebouw van Vliermaalroot op de gauwerstraat. Voor de versiering van het gebouw werd dankbaar beroep gedaan op de kinderen van opvang Het Klokhuisje, de Trootrakkers en MPI De Dageraad. Zij maakten mooie schilderijen die het Huis van het Kind opfleuren. 

Spel-o-theek

Het concept van de spel-o-theek is eenvoudig: een bibliotheek voor buitenspeelgoed. Zo kan u hier terecht voor bvb. diabolo's, go-karts tot zelfs glijbanen! Het volledige aanbod kan u best zelf komen ontdekken. Per gezin wordt een jaarlijkse bijdrage van 5€ gevraagd. "Een zeer faire prijs", stelt Steffi, "zeker als u weet dat we op deze manier het aanbod kunnen blijven uitbreiden en vernieuwen. Tevens hopen we op deze manier de Kortessemse kinderen meer te laten bewegen, naar buiten te brengen, en vooral, met elkaar samen te spelen!"

Huis van het Kind

Het samen huisvesten van de spel-o-theek met het Huis van het Kind is een weldoordachte keuze. Zodoende verwachten we dat gezinnen gemakkelijker de weg vinden naar deze dienst, waar ze nuttige informatie kunnen bekomen, deelnemen aan oudercursussen en doneren aan de Luierbank. Het aanbod van diensten van het Huis van het Kind is uiteraard veel uitgebreider en meer informatie hierrond volgt de komende maanden.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is