Kasteel de Fauconval nieuwe thuisbasis van Toerisme Kortessem

Op 1 april 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Vanaf begin april vormt kasteel de Fauconval de nieuwe locatie van de vzw Toerisme Kortessem. Hiermee krijgt, op initiatief van N-VA schepen van toerisme Luc Dullaers, de vereniging zo eindelijk de plaats waar zij recht op heeft om zo efficiënt haar diensten aan te kunnen bieden.

 “Het heeft 15 jaar geduurd, maar na langdurig aandringen, zowel tijdens mijn periode in de oppositie als nu in de meerderheid, krijgt toerisme Toerisme Kortessem eindelijk onderdak in het ‘Kasteel de Fauconval’. Daarom hijsen we vandaag, in het park voor het kasteel, ook de vlaggen van het Regionaal Landschap en van onze toeristische dienst”, aldus Luc Dullaers.

Het kasteel is ideaal gelegen en heeft de perfecte stijl, klasse en uitstraling om deze hardwerkende dienst te huisvesten. Het beschermd park rondom het kasteel maakt het plaatje compleet. Vanuit deze nieuwe locatie kunnen we onze toeristische troeven sterk uitspelen en  onze slagzin ‘Poort van Haspengouw’ extra in de verf zetten”.

Voor de inrichting van het ontvangst- en infolokaal werd ook nauw samen gewerkt met de heemkundige kring en het Regionaal Landschap Haspengouw-Voeren. Dit  lokaal zal bemand worden met eigen medewerkers van de dienst Toerisme, alsook met medewerkers van het Regionaal Landschap en met vrijwilligers. Benieuwd naar de nieuwe inrichting? Neem gerust een kijkje!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is